Hannah Morrison

Hannah Morrison

Solist

Biografie Hannah Morrison

Geboren in een IJslands-Schotse familie, is sopraan Hannah Morrison veelgevraagd als vertolker van Bach's werken.

Onder leiding van Sir John Eliot Gardiner maakte ze haar debuut op het Salzburg Festival in 2013 in Alexander's Feast (Handel), ze zong in Schumann's Paradise and the Peri en Brahms' A German Requiem met het Leipzig Gewandhaus Orchestra in 2014. Ze maakte haar debuut op de BBC Proms in Bach's Easter Oratorio; vervolgens, in 2016, verscheen ze in Mozart's Requiem en Bach's St Matthew Passion.

Hannah Morrison maakt regelmatig gastoptredens bij Les Arts Florissants onder leiding van Paul Agnew. In 2017 coverde ze de rol van La Musica en Euridice in hun productie van Monteverdi's Orfeo. Het album "Harmonia Sacra" (met William Christie) werd uitgebracht op Virgin Classics in 2007.

Heel recentelijk gaf ze concerten met Masaaki Suzuki en het Bach Collegium Japan, met het Musik Podium Stuttgart (Frieder Bernius), met het Ricercar Ensemble (Philippe Pierlot), met het Beethoven Orchester Bonn (Stefan Blunier), met de Capella Augustina (Andreas Spering), het Bavarian Radio Choir (Olari Elts) en met Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe).

Als solo Lied-uitvoerder is ze uitgenodigd om recitals te geven met Joseph Middleton in het Beethovenhaus in Bonn (oktober 2015) en in de Kölner Philharmonie (juni 2016). Ze heeft al vocale recitals gegeven in het Verenigd Koninkrijk met pianisten Eugene Asti en Graham Johnson op het Oxford Festival, evenals in uitstekende locaties in Londen zoals Kings Place en Wigmore Hall. Ze gaf ook een gastvocaal recital begeleid door luitist Sören Leupold op het Potsdam Music Festival in juni 2015.

Hannah Morrison groeide op in Nederland en maakte op jonge leeftijd kennis met muziek. Haar instrumenten waren de hobo, de blokfluit en de piano. Haar passie ging echter ook uit naar de wereld van het klassieke ballet en koorzang. Voor haar muziekstudies koos ze piano en zang aan de Muziekacademie in Maastricht (Nederland). Ze vervolgde haar studie aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen, waar ze studeerde bij prof. Barbara Schlick en haar concertdiploma behaalde. Tijdens deze periode voltooide ze ook een "Master in Music in Performance" aan de London Guildhall School of Music and Drama onder leiding van professor Rudolf Piernay.

Hannah Morrison woont nu met haar gezin in Keulen.

Concerten