Gregor Mayrhofer

Gregor Mayrhofer

Dirigent

Biografie Gregor Mayrhofer 

Gregor A. Mayrhofer wordt internationaal erkend als componist en dirigent en is de nieuwe muziekdirecteur van het Hidalgo Festival München.

Hoogtepunten van de afgelopen seizoenen waren zijn debuut in de Berlin Philharmonie met de Staatskapelle Berlin, zijn debuten bij Orchestre de Bordeaux, Noors Radio Orkest, Tiroler Symphonieorchester en regelmatige heruitnodigingen bij SWR Sinfonieorchester, Münchner Symphoniker, Münchner Kammerorchester en Musikkollegium Winterthur.

Hij dirigeerde de Bamberger Symphoniker, MusicAeterna (Salzburger Festspiele), Britten Sinfonia, Sloveens Filharmonisch Orkest, Belgrado Filharmonisch Orkest, Hong Kong New Music Ensemble en Ensemble Intercontemporain. Mayrhofer werkte samen met wereldberoemde solisten zoals Daniil Trifonov, Khatia Buniatishvili en Patricia Kopatchinskaja.

Hij ontving compositieopdrachten van de Bayerische Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, Münchener Biennale, Staatsoper Hannover en het Scharoun Ensemble van de Berliner Philharmoniker.

Van 2017 tot 2020 was hij assistent-dirigent bij het Berlin Philharmonic Orchestra waar hij samenwerkte met Sir Simon Rattle, Kiril Petrenko en hun gastdirigenten. Verder assisteerde hij bij het London Symphony Orchestra en bij de Wiener Staatsoper.

Mayrhofer studeerde directie en compositie aan de Juilliard School in New York, evenals in Parijs, Düsseldorf en München.

Concerten