Fleur Barron

Fleur Barron

Solist

Biografie Fleur Barron

Geprezen als "een indrukwekkende uitvoerder" door The Times, heeft de in Singapore geboren Britse mezzosopraan Fleur Barron onlangs triomfen gevierd bij het San Francisco Symphony in de hoofdrol van Kaija Saariaho's opera Adriana Mater, in een productie onder leiding van Peter Sellars en Esa-Pekka Salonen, en bij het Festival d'Aix-en-Provence als Ottavia in Monterverdi's L'Incoronazione di Poppea. Ze is momenteel een Rising Star van het Concertgebouw in Amsterdam en een artistiek partner van de Orquesta Sinfonica del Principado de Asturias in Oviedo, waarvoor ze meerdere projecten zal samenstellen/uitvoeren gedurende verschillende seizoenen. Als gepassioneerd vertolkster van opera, kamermuziek en concertwerken van de barok tot de hedendaagse tijd, wordt Fleur begeleid door Barbara Hannigan.

Hoogtepunten van recente seizoenen zijn Ottavia in L'Incoronazione di Poppea op het Festival d'Aix-en-Provence, la Zelatrice in Suor Angelica met de Berliner Philharmoniker onder leiding van Kirill Petrenko, Tchaikovsky's Olga en Paulina, bij Garsington Opera en Opera de Toulon, en haar debuut in de titelrol van Carmen bij Arizona Opera; concerten met de Münchner Philharmoniker onder Barbara Hannigan, het BBCSO, het Chicago Symphony Orchestra, de Malaysian Philharmonic, en operarollen met het Festival d'Aix-en-Provence, de Opéra de Monte-Carlo, La Monnaie/de Munt, Garsington Opera, de Opéra National de Montpellier, de Opéra National du Rhin en de Cape Town Opera.

Fleur is vastbesloten om de vele manieren te verkennen waarop muziek interculturele dialoog en genezing kan faciliteren. Ze is gepassioneerd over het samenstellen van inclusieve kamermuziekprogrammering die de stemmen van diverse gemeenschappen versterkt. Als actieve mentor en opvoeder heeft Fleur vocale masterclasses en seminars geleid aan de Manhattan School of Music, Academy of Vocal Arts in Philadelphia, Royal Academy of Music, de Malaysian Philharmonic, Temple University, en King's College London, en heeft ze ook jonge musici privé begeleid. Geboren uit een Britse vader en een Singaporese moeder in Noord-Ierland, groeide Fleur op in het Verre Oosten en heeft ze ook aanzienlijke tijd doorgebracht in New York en het Verenigd Koninkrijk. Ze woont momenteel in Londen.

Fleur heeft een B.A. in Vergelijkende Literatuur met hoogste onderscheidingen van de Columbia University en een master in Vocale Uitvoering van de Manhattan School of Music.

 

 

 

Concerten