Eva Vogel

Eva Vogel

Solist

Biografie Eva Vogel

De in Duitsland geboren mezzosopraan Eva Vogel behaalde haar BA aan het Mannes College of Music in New York en haar Master in Muziek aan de Yale University. Privé studeerde ze bij Christa Ludwig en Brigitte Fassbaender. Na haar studie in de VS werd Eva Vogel lid van de operastudio van de Oper Köln, voordat ze werd geëngageerd als vaste soliste bij de Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf en de Tiroler Landestheater in Innsbruck, waar ze haar uitgebreide repertoire kon uitbreiden met rollen zoals Orfeo (Gluck), Ramiro (La Finta Giardiniera), Goffredo (Rinaldo), Lola (Cavalleria Rusticana), Cherubino (Le nozze di Figaro), Hänsel (Hänsel und Gretel), Oktavian (Der Rosenkavalier), Flora (La Traviata) en Carmen.

Eva Vogel werd een veelgevraagde gastzangeres in heel Europa en trad op met gerenommeerde huizen zoals het Concertgebouw Amsterdam, de Philharmonie Berlin, het Teatro Massimo Palermo, het Teatro Regio Torino, de Royal Opera House Covent Garden, het Staatstheater Wiesbaden, het Staatstheater Nürnberg en het Theater Bremen. Ze was te horen in diverse Wagner-rollen op festivals zoals het Aix-en-Provence Festival en het Paasfestival van Salzburg, evenals het Lucerne Festival. Eva Vogel heeft samengewerkt met gerenommeerde dirigenten zoals Sir Simon Rattle, Jaap van Zweden, Sir John Eliot Gardiner, Edo de Waart, Ingo Metzmacher en Jonathan Nott, Axel Kober en Ivor Bolton.

Evenzeer thuis op het concertpodium, heeft de jonge mezzosopraan opgetreden in talloze symfonieconcerten en recitals over de hele wereld, zoals in Berlijn, München, Parijs, Tokio, New York, Wenen, Taipei, Seoul, Amsterdam, St. Moritz, Alabama en Winnipeg, om er maar een paar te noemen. Geprezen optredens in Italië met Beethovens Negende Symfonie in Milaan en Die Walküre in Palermo werden gevolgd door andere seizoenshoogtepunten zoals Derde Dame in Die Zauberflöte in Turijn, Berlioz' "Les Nuits d'Été" met de Duisburg Philharmonic, Die Walküre met de Berliner Philharmoniker en een avond met Gershwin-liederen tijdens het Klavierfestival Ruhr en Eerste Norn in Götterdämmerung met het Grand Théâtre de Genève.

Eva Vogel betoverde recentelijk het publiek in heel Europa met Mozarts Requiem in Napels en op het gerenommeerde Ravello Music Festival, Mozarts Requiem en Missa Solemnis met het RAI Orchestra in Turijn. Ze trad op in een concerttournee met het Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge, Gent, Brussel en Antwerpen, een concertversie van Rheingold met Sir Simon Rattle en het Bayerisches Rundfunkorchester München, evenals Janáčeks Uit een dodenhuis bij de Staatsoper Berlin. Een ander hoogtepunt was de wereldpremière van Jonathan Dove's "Monster in the Maze". Verdere optredens omvatten Hänsel und Gretel met Opera Nantes/Angers in Frankrijk, evenals een concerttournee met de Berliner Philharmoniker en Sir Simon Rattle in New York, Wenen, Parijs, Tokio en Taipei.

Eva Vogel was te horen in concertwerken door heel Europa, zoals Mahlers Rückert-Lieder in Bari, Italië, Sea Pictures van Edward Elgar met de Duisburg Philharmonic, evenals Dichterliebe op het Bad Kissingen Summer Festival. Onder leiding van Ivor Bolton vierde ze een groot succes met Berlioz' "Les Nuits d'été" in de Musikverein Wien. Ze trad op in Wagners 'Walküre' onder leiding van Jaap van Zweden bij de Beijing Opera als samenwerking met het Salzburger Paasfestival. Eva Vogel opende het Beethovenfest Bonn met Berlioz' "Les Nuits d'été" en was ook te horen bij het BRSO in de Herkulessaal München, waar ze Wagners 'Walküre' uitvoerde onder leiding van Sir Simon Rattle.

Verdere hoogtepunten waren concerten van Mozart en Schubert met het MDR Symphonieorchester in het Gewandhaus Leipzig, evenals nog een geweldig stuk van Mahler: Das Lied von der Erde met het NDR Radiophilharmonie in Hannover, een stuk waarmee ze ook haar debuut maakte bij het Copenhagen Philharmonic. Eva Vogel blijft wereldwijd te horen met operarepertoire zoals Das Rheingold en Die Walküre onder leiding van Kent Nagano in Amsterdam, Praag en Luzern, evenals concertrepertoire zoals het Verdi Requiem, waarin ze onlangs te horen was in de Laeiszhalle Hamburg.

Concerten