Brabant Koor

Brabant Koor

Koor

Biografie Brabant Koor

Brabant Koor inspireert, innoveert en heeft het oog voor waardevol cultureel erfgoed. Met een avontuurlijke blik naar buiten bevordert Brabant Koor de samenwerking tussen zangers, orkesten, onderwijs, business partners en makers in het culturele veld.

Sinds de oprichting in 1981 werkt Brabant Koor samen met Philzuid en andere vooraanstaande orkesten in binnen en buitenland. Een groot aantal vermaarde gast-dirigenten, waaronder Jaap van Zweden, Valery Gergiev en Hartmut Haenchen, hebben dit toonaangevende concertkoor met groot succes gedirigeerd!

Het koor zingt vooral symfonische koorwerken, zoals bijvoorbeeld Beethovens 9e Symfonie en Orffs Carmina Burana. Onder de gepassioneerde leiding van dirigent Louis Buskens komt de kenmerkende warme klankkleur van het koor tevoorschijn. Intussen hebben zich meer dan 200 professionele én amateur projectzangers bij Brabant Koor aangesloten. Zowel afkomstig uit Noord-Brabant als ver daarbuiten. Mede daardoor levert het koor eersteklas maatwerk en is het instaat flexibel te schakelen op de vraag van de markt.

Brabant Koor kenmerkt zich in het ontwikkelen van eigen concertproducties. Zoals "Brabant Koor SOLO", met de uitvoeringen van een geheel a capella Hongaars programma en de complete Vespers van Rachmaninov. Ook binnen eigen beheer werd de Petit messe solonelle van Rossini uitgevoerd, het Gloria van Vivaldi en het Magnificat van Rutter, en in het bijzonder de kinderkoor-opera 'Het bijzondere boek van Pythonia Pagode' (tekstschrijver: Wilbert Friederichs en componist: Jetse Bremer).

Zo blijft het koor inspirerend voor projectzangers en weet het met eigenzinnige muziekeducatie een nieuwe generatie zangers te enthousiasmeren!

Concerten