Schimpelsberger Bernhard facebook

Bernhard Schimpelsberger

Solist

Percussionist en componist Bernhard Schimpelsberger heeft een reputatie opgebouwd als een van 's werelds meest innovatieve artiesten op het gebied van ritme.

Bernhard studeerde Indiase klassieke ritmes bij meesters als Suresh Talwalkar en Trilok Gurtu, wat hem ertoe bracht samen te werken met Indiase artiesten als Anoushka Shankar (sitar), Akram Khan (dans) of Nitin Sawhney (componist). Zijn bekwame samenvloeiing van Europese en Indiase ritmes, evenals zijn diepgaande studies van ritmes over de hele wereld, hebben hem tot een veelgevraagd medewerker gemaakt voor artiesten in vele genres.

Hij heeft samengewerkt met de Spaanse flamencodanser Israel Galvan, de Palestijnse Oud-virtuoos Adnan Joubran, de Cubaanse Rumba-groep Osain der Monte, de Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe of het Londense Briten Sinfonia Orchestra, om er maar een paar te noemen. Bernhards composities verkennen nieuwe melodische dimensies binnen de percussie en zijn gemaakt in opdracht van en uitgevoerd op Beethovenfest Bonn, Rowing World Cup Championships Linz, het Britten Sinfonia Orchestra, Art Triennale Folkestone of Maltas National Dance Company. Zijn project Rhythm Diaries heeft hem naar Cuba, Brazilië, Zuid-Afrika, India of Europa geleid en is bekroond op filmfestivals over de hele wereld.