16 Portrait Shooting Adriana7549 retouch 03

Adriana Bignagni Lesca

Solist

Adriana Bignagni Lesca sloot zich op 15-jarige leeftijd aan bij het prestigieuze koor Le Chant sur La Lowé, waarmee ze een album opnam. Ze won de Young Hope Prize en de Publieksprijs op de Friends of the Grand-Théâtre competitie. Ze is de eerste Gabonees die het Diploma of Musical Studies in lyrische zang met vermelding TB won in 2013.

Adriana Bignagni Lesca, geboren in Libreville, Gabon, studeerde aan het conservatorium van Bordeaux bij Maryse Castets. Plannen voor het huidige seizoen zijn onder meer haar debuut in het Gran Teatre del Liceu voor de Europese première van Antonius en Cleopatra. door Jean-Adam, een terugkeer naar de Deutsche Staatsoper Berlin voor de reprise van Mitridate, re di Ponto (Arbate), Ježibaba Rusalka in het Auditorio de Tenerife en Souffrance in Guercœur door Albéric. 

Op het concertpodium zingt Adriana Juno Orphée aux enfers met NDR Elbphilharmonie Orchestra en Marc Minkowski en een nieuwjaarsconcert met Philharmonie Zuidnederland, waaronder Cinco Canciones Negras de Montsalvatge. Vorig seizoen maakte Adriana haar thuisdebuut bij de Deutsche Staatsoper Berlin voor Arbate Mitridate, Re di Ponto en Opernhaus Zurich voor Dorotea Frescopane Viva la mamma. Ze zong concerten van Porgy and Bess met NDR Elbphilharmonie Orchestra en gaf ze verschillende recitals op het Festival d'Aix-en-Provence. Komende seizoenen zijn onder meer zijn debuut bij de Hamburgische Staatsoper en zijn terugkeer naar het Gran Teatre del Liceu en het Capitol Theatre.

Hoogtepunten uit de vorige opera zijn Zefka Le Journal de celui qui a disparu in de Opéra du Rhin, Juno Platée in de Opéra national de Paris, Brambilla in Offenbachs La Périchole met Les Musiciens du Louvre en Marc Minkowski op de Salzburger Paasfestspiele en op tournee in Montpellier, Bordeaux, Grenoble en Versailles. Eerdere operarollen omvatten Brambilla in Offenbachs La Périchole met Les Musiciens du Louvre en Marc Minkowski op de Salzburger Paasfestspiele en op tournee in Montpellier, Bordeaux, Grenoble en Versailles; Fatouma in Marouf, Savetier du Caire van Henri Rabaud in de Opéra National de Bordeaux en de Opéra-Comique de Paris; Rossweisse Die Walküre in Bordeaux. Dit seizoen keert Adriana terug naar de Opéra National de Bordeaux als Mistress Quickly in Laurent Pelly's productie van Verdi's Fastaff; andere hoogtepunten zijn Mozarts Mitridate, Re di Ponto op een Europese concerttournee met Les Musiciens du Louvre en Marc Minkowski. 

Adriana Bignagni Lesca sloot zich op 15-jarige leeftijd aan bij het prestigieuze koor Le Chant sur La Lowé, waarmee ze een album opnam. Op 19-jarige leeftijd kwam ze naar Frankrijk om operazang te leren in de zang/ lyrische kunstklas van het conservatorium van Bordeaux bij Maryse Castets. Ze won de Young Hope Prize en de Publieksprijs op de Friends of the Grand-Théâtre competitie. Ze is de eerste Gabonees die het Diploma of Musical Studies in lyrische zang met vermelding TB won in 2013. 

Concerten