Vacature: Coördinator Artistieke Zaken

28 uur

Wij zijn het symfonieorkest van het Zuiden
Wij zijn een orkest ván en vóór iedereen. We verleggen onze grenzen door te luisteren naar onze omgeving en op zoek te gaan naar hoe wij met onze muziek mensen van alle leeftijden en achtergronden raken in hart, hoofd en ziel. Vanuit Eindhoven en Maastricht verbinden wij ons via aansprekende programma’s en presentatievormen met de inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland, maar ook ver daarbuiten. Wij laten iedereen onvergetelijke geluksmomenten beleven.

Vacature Coördinator Artistieke Zaken (28 uur)
Heb jij ook een voorliefde voor klassieke muziek, lees dan snel verder en ga fluitend naar je werk!

Jouw functie
Ben jij graag de spin in het web die zorgt voor een efficiënte uitvoering en organisatie  van werkzaamheden binnen de afdeling Artistieke Zaken en Programmering? Krijg jij energie van het organisatorisch ondersteunen van de afdelingsmanager en het artistiek voorbereiden en begeleiding van producties van Philzuid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

In deze rol zorg je niet alleen voor een strak georganiseerde uitvoering van de werkzaamheden binnen de afdeling, maar fungeer je ook als aanspreekpunt voor gastartiesten en dirigenten, podia, artiesten -managements en andere artistieke samenwerkingspartners. In de artistieke voorbereidingen en begeleiding van producties werk je nauw samen met jouw rechtstreekse collega van Planning en collega’s binnen de afdelingen Orkestzaken, Educatie en Business Development / Marketing & Communicatie. 

Naast het organisatorische en administratief ondersteunen van het plannings- & programmering proces, ben je actief bezig met het coördineren van contacten en afspraken met artiesten.  Zodat de beschikbaarheid van dirigenten, solisten, gastartiesten, koren en artistiek personeel tijdig in beeld is en contractueel is vastgelegd. Je regelt praktische zaken voor deze partners zoals het boeken van hotels en vervoer, je treedt op als artistieke liaison en zorgt voor een warm en goed georganiseerd welkom in samenspel met de afdeling Orkestzaken. Met jouw creativiteit en muzikale expertise ondersteun je de afdelingsmanager op artistiek inhoudelijk gebied in diverse projecten en zorg je voor de praktische research bij vraagstukken of het reviewen van marketing- en communicatie uitingen. 

Enthousiast? Wat verwachten wij van jou?
Het is jouw talent om te plannen en te organiseren waarbij je initiatief toont en proactief zoekt naar mogelijkheden en oplossingen in een breed scala aan vraagstukken en situaties. Van nature treed je naar alle verschillende partijen zorgvuldig op met een verfijnd gevoel voor relaties, culturen en verhoudingen. Met jouw professionele en dienstverlenende houding draag je bij aan de performance en het professionele imago van ons totale orkest. Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau en gedegen kennis van klassieke/symfonische muziek en de werking van een orkest. Tevens ben je digitaal vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal op een uitstekend niveau in woord en geschrift. Omdat onze organisatie in Maastricht en Eindhoven is gehuisvest, woon je in deze regio en ben je bereid om op beide locaties te werken. Ook is het voor jou vanzelfsprekend om regelmatig repetities en concerten ’s avonds of in het weekend bij te wonen.

Wat biedt Philzuid?
De functieomvang is in beginsel 28 uur, verdeeld over 4 werkdagen. Afhankelijk van de formatieruimte is enige uitbreiding van uren wellicht mogelijk in de toekomst. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring varieert het salaris tussen € 3.325,28  en € 4.340,57  bij een 36-urige werkweek, gebaseerd op de CAO Rijk. Naast het salaris bieden wij nog vele extra’s zoals een eindejaarsuitkering, 24 verlofdagen bij een 36-urige werkweek, sporten met korting en een thuiswerkregeling waarmee wij zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. 

Nu solliciteren
Wil jij solliciteren? Stuur jouw CV en motivatiebrief vóór 14 juni naar Jolanda Hollands, HR- afdeling, hrm@philzuid.nl. Wil je eerst nog wat inhoudelijke vragen doorspreken? Neem dan contact op met Chris Dinjens, interim Manager HR, chris.dinjens@philzuid.nl / 0622629677.