Lr Mahler017

Het dak eraf met Mahler 1: Titan

12 en 13 april - Heerlen, Eindhoven

Tan Dun met Gao Hong / Mahler

  • Specials
  • Symfonisch
  • energiek
  • ontroerend
  • solisten
  • duncan ward
  • >90 grote bezetting
  • Tijdsduur 1:35 u
  • Orkest 97 pers.
  • Pauze

‘Een symfonie moet zijn als de wereld, zij moet alles omvatten’, dat zei Gustav Mahler. En hoe veelomvattend is meteen zijn Eerste Symfonie. Ontwakend uit nevelige ochtendstemming, via schetterende fanfares, mee-slepende melodieën en een trieste treurmars naar de stormachtig triomfantelijke finale. Een typische Mahler met indrukken uit zijn geboortestreek en leefomgeving. En daarmee een voorzetting van het bijzondere werk voor de pauze, dat ook culturen beschrijft: Concerto voor strijkorkest en pipa van componist Tan Dun met soliste Gao Hong. Een pipa is een Chinese luit. Het werk citeert uit Bach, eerst letterlijk door de strijkers, dan omgezet in een Chinese variant en uiteindelijk op de pipa. Tan Dun brengt met veel bravoure een unieke synthese tot stand in de vorm van schitterende, zeer overtuigende en aansprekende muziek.

Wegens gezondsheidsredenen kan de Indiase zangeres Bombay Jayashri niet komen en is dit programma gewijzigd. 

Programma

Concerto voor strijkorkest en pipa Tan Dun
Symfonie nr. 1 ‘Titan’ Mahler

Waarom je dit concert niet mag missen!

Een grensverleggende avond tijdens het meeslepende concert onder leiding van chefdirigent Duncan Ward, waarbij in een bijzondere muzikale ervaring Oost en West samenkomen in een unieke harmonie.

Tan Dun is de bekendste Chinese componist van het moment. Opgegroeid in China ten tijde van de Culturele Revolutie, opereert hij al jaren vanuit New York. En hij componeerde dus  Concerto voor strijkorkest en pipa de Chinese grootheid Gao Hong als solist. 

Na de pauze sluiten we af met de epische Symfonie nr. 1 'Titan' van Mahler, waarbij het orkest je zal laten kennismaken met de grootsheid en diepgang van Mahlers muzikale wereld.

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij Mahlers Eerste Symfonie 'Titan' is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Duncan Ward

Chef-dirigent

Duncan Ward

Parkstad Limburg Theater

Locatie

PLT Heerlen

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Gerelateerde concerten