Sergio Tiempo 3 Credit Sussie Ahlburg LR

Schuberts Negende: de 'Grote'

21 - 23 maart - Heerlen, Eindhoven, Breda

Rachmaninov / Prokofjev met Sergio Tiempo / Schubert

  • Symfonisch
  • traditioneel
  • 60-90 middelgrote bezetting
  • solisten
  • Tijdsduur 1:35 u
  • Orkest 73 pers.
  • Pauze

Aan Schuberts Negende lijkt geen einde te komen. Gelukkig maar. Want (je bent gewaarschuwd!) als je hem live hoort, is de kans groot dat je in trance raakt. Dan wil je maar één ding: dat hij nooit meer ophoudt. 'Een symfonie van hemelse dimensies', zei collega componist Schumann. Hij ontdekte de partituur na Schuberts  dood in een ladekastje bij diens broer. Het blijft een raadsel hoe de doodzieke Schubert maanden voor zijn dood zoiets moois kon schrijven. En hij was nog maar net eenendertig. Prokofjev en Rachmaninov schreven als twintigers dit Pianoconcert en deze ‘jeugd’ symfonie'. De genialiteit en zin in het leven spatten eraf.  Sprankelend en virtuoos’ schreef The New York Times onlangs over de Venezolaanse pianosolist Sergio Tiempo, die ooit als veertienjarige in Concertgebouw Amsterdam debuteerde.

Programma

Symfonie 'Youth' Rachmaninov
Pianoconcert nr. 1 Prokofjev
Symfonie nr. 9 ‘Grote’ Schubert

Waarom je dit concert niet mag missen!

Bereid je voor op een avond vol muzikale ontdekkingen en emoties tijdens het adembenemende concert onder leiding van de befaamde dirigent Hans Graf, met niemand minder dan de virtuoze pianist Sergio Tiempo als solist! Dit concert belooft een opwindende en meeslepende reis te worden door drie krachtige en emotioneel geladen werken.

We openen met de gepassioneerde Symfonie 'Youth' van Rachmaninov, waarbij het orkest onder leiding van Hans Graf je zal meenemen op een reis door de jeugdige geest, vol vurige melodieën en diepgaande emoties.

Vervolgens betreedt Sergio Tiempo het podium om te schitteren in Prokofjevs Pianoconcert nr. 1. Zijn virtuoze en expressieve spel zal je betoveren en je meenemen naar de gedurfde en avant-gardistische wereld van Prokofjev.

Na de pauze sluiten we af met de majestueuze Symfonie nr. 9 'Grote' van Schubert, waarbij de muziek je zal omhullen met zijn rijke harmonieën en weelderige melodieën, en je meeneemt op een epische reis.

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij Prokofjevs Eerste Pianoconcert en Schuberts Negende Symfonie is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Graf Hans Christian Steiner 2

Dirigent

Hans Graf

Sergio Tiempo 3 Credit Sussie Ahlburg LR

Solist

Sergio Tiempo

Parkstad Limburg Theater

Locatie

PLT Heerlen

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Chassé Theater

Locatie

Chassé Theater & Cinema Breda

Gerelateerde concerten