Mahler028 groot

Beleef eine Alpensinfonie

1 t/m 3 maart, Eindhoven, Maastricht, Aken

Higgins met Ben Goldscheider / Strauss

  • Symfonisch
  • energiek
  • romantisch
  • solisten
  • >90 grote bezetting
  • duncan ward
  • Tijdsduur 1:30 u
  • Orkest 111 pers.
  • Pauze
Opstijgende nevels, verduisterde zon, schitterende gletsjers, storm en onweer… Laat je meevoeren naar symfonische hoogten in Eine Alpensinfonie van Richard Strauss. De componist die beroemd werd met toongedichten als Don Juan en Till Eulenspiegels lustige Streiche was een muzikale meesterverteller. Hij schreef deze Alpensinfonie in zijn componeerkamer met panoramisch uitzicht op het majestueuze berglandschap. In tweeëntwintig beeldende, muzikale scenes neemt hij je mee op een avontuurlijke bergbeklimming, van zonsopgang tot avond. Eine Alpensinfonie daagt orkest en dirigent uit tot de hoogste toppen van hun kunnen. Voor de pauze dirigeert chef-dirigent Duncan Ward de Europese première van een speciaal voor Philzuid geschreven Hoornconcert. Hoornsolist is Ben Goldscheider, door BBC Music Magazine omschreven als ‘een jonge man met tijdloos talent.’

Programma

Hoornconcert (Europese première) Higgins
Eine Alpensinfonie Strauss

Een bomvol podium!

Ervaar een magische en onvergetelijke avond vol muzikale pracht en praal met maar liefst 111 musici op het podium! Dit is een unieke gelegenheid om te genieten van een Europese première die je hart sneller laat kloppen: het meeslepende Hoornconcert van Higgins. Laat je betoveren door de ongekende klanken van dit meesterwerk, waarbij de hoorn als soloinstrument centraal staat en je meevoert op een betoverende reis door diverse emoties en melodieën.

Maar daar blijft het niet bij! Bereid je voor op een majestueuze symfonische belevenis met Eine Alpensinfonie van Richard Strauss. Dit meeslepende stuk neemt je mee op een epische tocht door de adembenemende Alpenlandschappen, compleet met dramatische pieken, serene dalen en bruisende watervallen van geluid.

Onze dirigent, wereldwijd bejubeld om zijn meesterlijke interpretaties, zal de muziek tot leven brengen en de emoties laten vibreren in elke vezel van je lichaam. Mis deze betoverende avond niet en kom samen met ons de magie van muziek vieren!

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij de Alpensinfonie van Strauss is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Duncan Ward

Chef-dirigent

Duncan Ward

Goldscheider Ben Askonas Holt KIK05102 LR

Solist

Ben Goldscheider

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Theater aan het vrijthof

Locatie

Theater aan het Vrijthof Maastricht

Eurogess Aken

Locatie

Eurogress Aken

Gerelateerde concerten