18 Mark Padmore022 MP Marco Borggreve aangepast

Reis mee door de ruimte

26 januari, Eindhoven

Britten / Purcell / Britten met Padmore / Holst

  • Symfonisch
  • solisten
  • koor
  • energiek
  • duncan ward
  • >90 grote bezetting
  • Tijdsduur 1:50 u
  • Orkest 102 pers.
  • Pauze

‘De Engelse muziek is in een staat van eeuwigdurende belofte’, zei de Britse wereldberoemde dirigent Sir Thomas Beecham ooit. Die belofte wordt nu meer dan waargemaakt met chef-dirigent Duncan Ward en de internationaal geprezen tenor Marc Padmore: hoe Engels wil je het hebben. ‘Op lippen van dichters sliep ik, dromend als een aan liefde verslingerde…’ dichtte Shelley in 1820. Op acht Britse gedichten over de nachtelijke dromenwereld componeerde Benjamin Britten zijn Nocturne voor tenor en orkest. Met Gustav Holsts geliefde The Planets dromen we verder over magische reizen naar verre planeten. Van een oorlogszuchtige Mars naar een vredige Venus, via een uitbundige Jupiter en de magie van Uranus naar Neptunus de ‘geheimzinnige’, wegstervend in woordloze koorklanken. Een symfonische belevenis zonder weerga. Met Brabant Koor onder leiding van Jori Klomp. 

Programma

Fanfare for St Edmundsbury Britten
Chacony in G Purcell
Nocturne Britten
The Planets Holst

Waarom je dit concert niet mag missen!

Bereid je voor op een betoverende avond met niemand minder dan de getalenteerde solist Mark Padmore! Dit wordt een muzikale belevenis die je niet wilt missen. We trappen af met een bijzondere primeur: de Nederlandse première van Fanfare for 90 Years Ursula Jones, een schitterend werk van onze eigen chef-dirigent Duncan Ward. Laat je verrassen en inspireren door de frisse en bruisende klanken van dit nieuw ontdekte juweeltje.

Vervolgens reizen we terug in de tijd met de Chacony in G van Purcell, een meesterwerk uit de barokperiode. Geniet van de prachtige harmonieën en ingetogen emoties die deze muziek tot leven brengen. Dan is het de beurt aan Mark Padmore, een van de meest geprezen solisten van onze tijd, die je zal betoveren met de Nocturne van Britten. Zijn indrukwekkende stem en expressieve vertolking zullen je ontroeren en meevoeren naar een andere wereld.

En tot slot, als spectaculaire afsluiting, brengen we je The Planets van Holst. Laat je meevoeren op een epische reis door het zonnestelsel, waarbij elk deel van dit meesterwerk een eigen sfeer en karakter heeft. Kom en laat je betoveren door de prachtige muziek en de virtuositeit van Mark Padmore en Philzuid en verzeker jezelf van een onvergetelijke avond vol symfonische pracht!

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij The Planets van Holst is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Duncan Ward

Chef-dirigent

Duncan Ward

18 Mark Padmore022 MP Marco Borggreve

Solist

Mark Padmore

Klomp Jori

Dirigent

Jori Klomp

Brabant Koor

Koor

Brabant Koor

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Gerelateerde concerten