13 Baeva Alena Simon van Boxtel Concertgebouw 20211015

Krijg vleugels met violiste Alena Baeva en de Vuurvogel

15 t/m 17 december, Breda, Heerlen, Eindhoven

Strauss / Brahms met Alena Baeva / Stravinsky

  • Symfonisch
  • energiek
  • solisten
  • 60-90 middelgrote bezetting
  • Tijdsduur 1:50 u
  • Orkest 70 pers.
  • Pauze

Op haar dertiende werd ze verliefd, vertelde stervioliste Alena Baeva in een interview. ‘Opeens vond ik muziek niet alleen maar mooi, ik werd verliefd, en wel op één stuk.’ Dat was muziek van Brahms. Twee jaar later speelde ze zijn Vioolconcert. ‘Omdat ik het zo jong leerde, zit het in mijn lijf. Ik voel me vrij als ik het speel.’ Brahms’ Vioolconcert had in 1879 een moeilijke start. Een concert tégen de viool werd gezegd. Maar niet bij Alena Baeva. Zij geeft dit meesterwerk vleugels, van de hemelbestormende opening tot de dansende finale. Nog meer vleugels én gevleugelde verhalen in Stravinsky’s Lied van de Nachtegaal, naar het sprookje van Andersen, en de opwindende Vuurvogel.

Programma

Die Fledermaus Ouverture Strauss
Vioolconcert Brahms
Le chant du Rossignol Stravinsky
Suite De Vuurvogel Stravinsky

Welkom bij een betoverend concert!

Welkom bij een betoverend concert vol muzikale pracht, waar ons symfonieorkest schittert in harmonie met de getalenteerde violiste Alena Baeva als solist! Dit concert belooft een onvergetelijke reis te worden, waar meesterwerken uit de klassieke en moderne muziek elkaar ontmoeten en je zullen meeslepen in een wereld van emotie en virtuositeit.

We openen met de sprankelende Die Fledermaus Ouverture van Strauss, die je meteen zal laten glimlachen en je meeneemt op een bruisende en feestelijke reis vol dynamiek en elegantie. Vervolgens neemt Alena Baeva je mee naar de diepste emoties van Brahms' Vioolconcert. Haar krachtige en gepassioneerde spel zal je ontroeren en betoveren, terwijl de muziek je ziel zal beroeren met zijn prachtige melodieën en weelderige klanken.

Na de pauze wacht je een betoverende ervaring met Stravinsky's Le chant du Rossignol, waarin de muziek als een zingende nachtegaal je zintuigen zal prikkelen en je meevoert naar een wereld van magie en betovering. Tot slot sluiten we af met de meeslepende Suite De Vuurvogel van Stravinsky, waarbij je wordt meegevoerd op een epische reis vol kleurrijke klanken en meeslepende ritmes.

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij Brahms Vioolconcert, Stravinsky's Rossignol & Suite De Vuurvogel is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Jun Märkl

Dirigent

Jun Märkl

13 Baeva Alena Simon van Boxtel Concertgebouw 20211015

Solist

Alena Baeva

Chassé Theater

Locatie

Chassé Theater & Cinema Breda

Parkstad Limburg Theater

Locatie

PLT Heerlen

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Gerelateerde concerten